10.30.2011

Virtuaalmaailmad Second Life'i näitel

Tutvusin viimasel paaril nädalal põgusalt Second Life nimelise virtuaalmaailma ning selle kasutamisega. Järgnevalt on esitatud mõningad muljed ja tähelepanekud.
Esmapilgul sarnaneb Second Life väga The Sims nimelise arvutimänguga. Visuaalse poole pealt on sarnasus väga suur - vaade tegelastele kolmandas isikus, suhtlemine mitmesuguste asjadega käib menüüde kaudu jne. Sisulise poole pealt - mõlemal paistab puuduvat ühene eesmärk, mida kasutaja peaks püüdma saavutada. Samuti ei lõppe "mäng"  mõlema puhul kunagi ära.
Second Life'i ning ka teiste samalaadsete virtuaalmaailmade peamiseks eesmärgiks on minu arvates võimaldada inimestel üle terve maailma omavahel läbi käia ja suhelda. Mulle on jäänud mulje, et selles osas on Second Life mõnevõrra läbi kukkunud - Wikipedia andmetel on Second Life-il aktiivseid kasutajaid 2011 aasta seisuga umbes 1 miljon. Võrdluseks, sotsiaalvõrgustikul Facebook on aktiivseid kasutajaid 2011 aasta septembri seisuga umbes 800 miljonit. Graafika osas jääb Second Life tänapäevastest uutest mängudest kaugele maha - see võib olla ka üks selle suhteliselt vähese kasutatavuse põhjuseid.
Ise sattusin Second Life-i kokku vist ainult paar-kolm korda - peale seda uudsuse faktor kadus. Ei suutnud sellele lihtsalt enda jaoks mingit mõistlikku rakendust leida.

Lingid:
1.  Second Life. www.secondlife.com
2. The Sims Wikipedia artikkel. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sims

No comments:

Post a Comment